2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF

Az egó helyett győzzön végre az összefogás!

A 2018-as pártok vezetői elkövettek egy súlyos hibát. Nem tudták legyőzni a saját egójukat, ezért nem tudták legyőzni a Fideszt sem.

Azért szerveztük meg az előválasztást, hogy ezt a hibát soha többé ne kövessük el: döntsön a nép, ki legyen Orbán kihívója, a többiek pedig vegyék ezt tudomásul, és lépjenek egyet hátra. Én is ezt tettem, amikor azt mondták a választók, nem juttatnak tovább az előválasztás második fordulójába. Nem kértem, hogy írjuk át a szabályt, hogy még a negyedik is tovább mehessen.

Legyőztem az egómat a nemzetért.

 

Két miniszterelnök-jelölt kollégám azonban most vesztésre áll. Nem a harmadikkal, hanem saját magával szemben. Ők úgy döntöttek, a célegyenesben írjuk át a szabályokat: hadd indulhassanak ők párban, mert mindketten nagyon szeretnének miniszterelnökök lenni. Ígérik, ha ők győznek, majd ketten eldöntik, ki legyen Orbán kihívója, mert ők ketten mindenről együtt fognak dönteni.

 

Azt hiszem, itt kell, hogy bekapcsoljon a vészvillogó. Az összefogás ugyanis nem két ember, hanem hat párt, és a mögöttük álló szavazók közös kormányzását jelenti. Az előválasztás pedig azt, hogy a választók döntik el, ki legyen az az EGY, aki kihívhatja Orbánt. Így indultunk neki, és így is fogjuk az előválasztást végigvinni. A választók akaratától nem félni kell, hanem elfogadni. A szabályokat nem átírni kell, hanem betartani.

 

Jakab Péter

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek