2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina, Kende
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Tankerületi vezetők tesztelgetése helyett tájékoztassák végre az iskolákat a státusztörvényről és oldják meg a tanárhiányt!

Árnyékkormány: Tankerületi vezetők tesztelgetése helyett tájékoztassák végre az iskolákat a státusztörvényről és oldják meg a tanárhiányt!

Néhány nappal az iskolakezdés előtt még a tankerületi vezetőkkel is teszteket töltet ki a Belügyminisztérium, mert még ők sem ismerik kellőképpen Orbán Viktor tanárellenes bosszútörvényét, a státusztörvényt. Eközben súlyosbodik a tanárhiány, az alsóújlaki iskolába már a Facebookon próbálnak legalább egy tanítót találni.

Az Árnyékkormány szerint veszélybe került a biztonságos iskolakezdés az Orbán-kormány bosszútörvénye és a fokozódó tanárhiány miatt. A továbbra is méltatlanul alulfizetett pedagógusokat csak hitegetik a béremelésekkel, bizonytalanságban, sőt félelemben tartják őket, miközben az oktatáshoz nem értő Fidesz-hű tankerületi vezetők tudását tesztelgetik. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után legalább 50 százalékos pedagógusbér-emelést hajtson végre, eltörölje a státusztörvényt és európai színvonalú iskolákat hozzon létre minden magyar gyermek számára.
 
Barkóczi Balázs
 
oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek