2023. 06. 5. hétfő

Fatime, Fatima
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Orbánnak csak álom az egyszámjegyű infláció, miközben az EU-ban ez már a valóság

Árnyékkormány: Orbánnak csak álom az egyszámjegyű infláció, miközben az EU-ban ez már a valóság

Mára szinte minden komoly gazdasági elemző ködös álomnak tartja Orbán Viktor ígéretét arról, hogy az idei év végére egyszámjegyűvé válik a jelenleg Európa-rekorder orbáni infláció, amely már háromszor nagyobb, mint az európai uniós átlag. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy kizárólag Orbán miatt ekkora a drágulás. Vagyis Orbán miatt élünk rosszul.

Ezért készítette el az Árnyékkormány a 13 pontos antiinflációs csomagját, ami képes véget vetni a vágtató orbáni inflációnak. A történelmi mértékű élelmiszerdrágulást többek között az alapélelmiszerek áfájának 0 százalékra csökkentésével, a rezsiválságot pedig a hétszeres rezsiemelés eltörlésével, illetve a rendszerhasználati díjak befagyasztásával állítanánk meg. Eközben adócsökkentésekkel 500 forint alá szorítanánk az üzemanyagok literenkénti árát. Növelnénk viszont az olyan extraprofitot termelő cégek, mint például a milliárdos fideszes elit kaszinóinak adóját. Ezen felül bevezetnénk az EU által már jóváhagyott európai minimálbért, és negyedévente nyugdíjkorrekciót, azaz visszamenőleges nyugdíjemelést adnánk a nyugdíjasoknak. Ezeket az intézkedéseket azonban Orbán Viktor soha nem fogja végrehajtani, mert képtelen a megélhetési válságkezelésére. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy véget vessünk az orbáni inflációnak.
 
Dr. Dávid Ferenc
Gazdasági árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…