2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Már nem a magánellátásba, hanem egyenesen külföldre üldözi az orvosokat az egészségügyért felelős miniszter rendelettervezete

Árnyékkormány: Már nem a magánellátásba, hanem egyenesen külföldre üldözi az orvosokat az egészségügyért felelős miniszter rendelettervezete

Aki azt gondolta, hogy az elmúlt 12 év után ennél nagyobb károkat már nem tud okozni az Orbán-kormány a magyar egészségügynek, az tévedett.

Az egészségügyért felelős miniszter rendelettervezete azt akarja bevezetni, hogy a kizárólag magánellátásban dolgozók is havi 20 órát dolgozzanak az állami egészségügyben, méghozzá kötelezően, az egészségügyi jogállási törvény hatálya alatt. Azoknak az orvosoknak tehát, akik azért menekültek a magánellátásba, mert nem akartak az állami egészségügyben dolgozni, mostantól egyetlen kiutat hagy erre a kormány: a külföldre költözést.

Az Árnyékkormány szerint újabb károkat fog okozni az országnak, hogy már nem a magánellátásba, hanem egyenesen külföldre üldözi az orvosokat az egészségügyért felelős miniszter rendelettervezete. Az Árnyékkormány szerint minden egészségügyi jogszabály-módosítás, amely nem az érintettekkel egyeztetve készül, és a megkérdezésük nélkül ró kötelességeket még a magánellátásban dolgozókra is, csak súlyosbítani fogja az orvos- és ápolóhiányt. Ugyanez a politika tette tönkre a magyar egészségügyet az elmúlt 12 évben, ezért mostanra az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy egyszer tisztességes, európai színvonalú egészségügyünk legyen.

Dr. Komáromi Zoltán

Egészségügyi árnyékminiszter 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek