2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Kisvárosnyi magyar lett munkanélküli, miközben az Orbán-kormány külföldi vendégmunkásokat hozat – Európai minimálbérre és a magyar vállalkozások támogatására van szükség!

Árnyékkormány: Kisvárosnyi magyar lett munkanélküli, miközben az Orbán-kormány külföldi vendégmunkásokat hozat – Európai minimálbérre és a magyar vállalkozások támogatására van szükség!

Az orbáni megszorítások, az adó- és áremelések miatt súlyosbodik a gazdasági válság: egy kisvárosnyi magyar, 38 ezer ember lett munkanélküli egy év alatt a KSH legfrissebb adatai szerint. Miközben magyarok tízezrei vesztették el munkájukat, az Orbán-kormány külföldi vendégmunkások tízezreit hozza Magyarországra.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni megszorítások súlyos károkat okoznak a hazai vállalkozásoknak, emiatt egyre több magyar dolgozó veszíti el a munkahelyét. Akinek megmarad a munkája, azoknak maradnak a román átlagbérnél is alacsonyabb, az orbáni infláció által is megtépázott fizetések. Eközben az Orbán-kormány több tízezer külföldi vendégmunkást hoz Magyarországra, akik még jobban leszorítják a magyar béreket. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, bevezesse az európai minimálbért, valamint a külföldi vendégmunkások és cégek támogatása helyett a magyaroknak teremtsen munkahelyeket, a magyar dolgozók bérét emelje és a magyar vállalkozásokat támogassa.

Dávid Ferenc

gazdasági árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek