2023. 09. 23. szombat

Tekla, Líviusz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Kisvárosnyi magyar lett munkanélküli, miközben az Orbán-kormány külföldi vendégmunkásokat hozat – Európai minimálbérre és a magyar vállalkozások támogatására van szükség!

Árnyékkormány: Kisvárosnyi magyar lett munkanélküli, miközben az Orbán-kormány külföldi vendégmunkásokat hozat – Európai minimálbérre és a magyar vállalkozások támogatására van szükség!

Az orbáni megszorítások, az adó- és áremelések miatt súlyosbodik a gazdasági válság: egy kisvárosnyi magyar, 38 ezer ember lett munkanélküli egy év alatt a KSH legfrissebb adatai szerint. Miközben magyarok tízezrei vesztették el munkájukat, az Orbán-kormány külföldi vendégmunkások tízezreit hozza Magyarországra.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni megszorítások súlyos károkat okoznak a hazai vállalkozásoknak, emiatt egyre több magyar dolgozó veszíti el a munkahelyét. Akinek megmarad a munkája, azoknak maradnak a román átlagbérnél is alacsonyabb, az orbáni infláció által is megtépázott fizetések. Eközben az Orbán-kormány több tízezer külföldi vendégmunkást hoz Magyarországra, akik még jobban leszorítják a magyar béreket. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, bevezesse az európai minimálbért, valamint a külföldi vendégmunkások és cégek támogatása helyett a magyaroknak teremtsen munkahelyeket, a magyar dolgozók bérét emelje és a magyar vállalkozásokat támogassa.

Dávid Ferenc

gazdasági árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…