2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Egymilliárd forintos fejlesztés indul Gyula fővárosi fenntartású idősotthonában

Árnyékkormány: Egymilliárd forintos fejlesztés indul Gyula fővárosi fenntartású idősotthonában

Négyszáz idős embert lát el a Fővárosi Önkormányzat Gyulai Idősek Otthona, amelynek átalakításáról döntött a Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójának támogatásával a Fővárosi Közgyűlés.

Több mint egymilliárd forintos önkormányzati forrásból többek között modern, kisebb létszámú szobákat és egy 72 férőhelyes új épületszárnyat alakítanak ki. A férőhelyek összlétszámának növelése helyett egy sokkal kényelmesebb, otthonosabb környezetet hoznak létre az itt gondozott, többségében budapesti, részben helyi időseknek.

Az Árnyékkormány szerint minden egyes idős embernek, egy tisztességesen ledolgozott élettel a háta mögött joga van a méltóságteljes és minőségi idősotthoni ellátáshoz. Ezért a Demokratikus Koalíció önkormányzati politikusai minden elérhető pénzügyi forrást mozgósítanak, az Árnyékkormány politikusai pedig minden szakmai támogatást megadnak Budapesten, Gyulán és az ország más településein, hogy fejlesszék és bővítsék az idősotthonokat. Az Orbán-kormány megszorításai azonban kivéreztetik az önkormányzatokat, ezzel súlyosan megnehezítve az idősotthonok fenntartását, ráadásul pénzt sem adnak a fejlesztésekre. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden idős ember számára elérhető legyen az idősotthoni gondozás.

dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

Gy. Németh Erzsébet szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …