2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Csúcson az infláció, mélyponton a magyar háztartások fizetőképessége – Azonnali segítség kell a munkavállalóknak!

Árnyékkormány: Csúcson az infláció, mélyponton a magyar háztartások fizetőképessége – Azonnali segítség kell a munkavállalóknak!

Miközben a Bruegel Intézet felmérése alapján a rosszabbul kereső magyarok körében szeptemberben a 20,1 százalékos rekordot is meghaladó, 30 százalékos volt az infláció, a Népszava az Intrum és a GKI kutatásai alapján arra figyelmeztet, hogy az idei harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 71 százalékkal csökkent a magyar háztartások fizetőképességi indexe.

Vagyis a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt egyre kevesebben és kevesebben fogják tudni kifizetni a brutálisan megemelkedett rezsiszámláikat.

Mindenki számára világos, hogy az orbáni infláció, a megszorítások, az adóemelések és a rezsiemelés magyarok százezreit sodorta már eddig is kilátástalan helyzetbe, és hogy a hazai munkavállalók napról napra nehezebben élnek. Ezért is javasolta az Árnyékkormány, hogy lehetővé kell tenni a munkáltatóknak, hogy maximum havi 50 ezer forint értékű adó- és járulékmentes rezsitámogatást adhassanak a munkavállalóiknak. Ilyen helyzeteben segíteni kell, nem lehet magára hagyni a munkavállalókat, még Orbánéknak sem.

dr. Dávid Ferenc

gazdasági árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek