2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Csak statisztikai hatásra változtak a KSH inflációs adatai, nincs vége a száguldó orbáni inflációnak

Árnyékkormány: Csak statisztikai hatásra változtak a KSH inflációs adatai, nincs vége a száguldó orbáni inflációnak

Változatlanul Európa-rekorder az orbáni infláció a KSH legfrissebb adatai szerint, ezen belül még magasabb az éves élelmiszer-áremelések mértéke. Vagyis hiába enyhült pár százalékkal az áremelkedés üteme, szó sincs arról, hogy megállt volna a drágulás.

Az Árnyékkormány szerint a KSH adatai továbbra is azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormány inflációellenes látszatintézkedései kudarcot vallottak. Valójában csak egy statisztikai hatás miatt alacsonyabb néhány százalékkal az éves infláció mértéke. Olyan hatalmas mértékben nőttek az árak egy év alatt, hogy a bázishatás miatt a jelenleg is zajló drágulás már kisebbnek tűnik az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. Vagyis az Orbán-kormány képtelen letörni az áremeléseket. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. A nagyvállalatok profitja helyett a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni és az árakat csökkenteni, hogy letörjük az orbáni inflációt és igazságos Magyarországot teremtsünk.

Bodnár Zoltán

árnyék-pénzügyminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …