2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Csak a hittanoktatóknak ad béremelést az Orbán-kormány – Az Árnyékkormány szerint 45 százalékos azonnali pedagógus-béremelésre van szükség!

Árnyékkormány: Csak a hittanoktatóknak ad béremelést az Orbán-kormány – Az Árnyékkormány szerint 45 százalékos azonnali pedagógus-béremelésre van szükség!

Újabb cinikus döntéssel borzolta a pedagógusok idegeit az Orbán-kormány. Miközben a sztrájkjoguktól megfosztott tanárokat megalázó fizetésért dolgoztatják a közoktatásban, a kormány havi 61 ezer forintot ad az egyházi iskoláknak a hittantanárok béremelésére.

Eddig Orbánék arra hivatkozva tagadták meg a béremelést a pedagógusoktól, hogy az Európai Unió felfüggesztette a kifizetéseket, mintha csak uniós pénzből lehetne béreket emelni. Most ők maguk bizonyították, hogy szó sincs erről, hiszen a hitoktatók béremelésére mégis volt pénzük.

Az Árnyékkormány szerint azonnal, 45 százalékkal meg kell emelni a pedagógusok megalázó és a tisztességes megélhetésre sem elegendő fizetését. Az Árnyékkormány támogatja a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete követeléseit és petícióját, valamint szombati tüntetésüket a Kossuth téren. Nem engedhető meg, hogy az Orbán-kormány kedve szerint válogasson a tanárok között, igazságos béremelést kell adni minden egyes pedagógusnak!

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…