2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: A belügyminisztérium „szülői elégedettségi felméréssel” hergeli a szülőket a tanárok ellen 

Árnyékkormány: A belügyminisztérium „szülői elégedettségi felméréssel” hergeli a szülőket a tanárok ellen 

Több szülő tájékoztatása szerint egy „szülői elégedettségi felmérés” elnevezésű kérdőív várta őket a Kréta rendszerében, aminek az utolsó kérdése úgy szólt: „Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?

Az Árnyékkormány szerint morálisan vállalhatatlan, hogy a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket! 12 év alatt tönkreteszik az oktatást, élhetetlenné teszik a pedagógusi pályát, az emiatt joggal elégedetlen tanárok közül többet elbocsájtanak, majd megpróbálják a szülőket a tanárok ellen fordítani. A kormány ezzel a próbálkozással nemcsak a tanárok ellen akarja hangolni a szülőket, hanem a saját gyerekeik érdekei ellen szeretné őket felhasználni. Ez emberileg, politikailag, és minden értelemben visszataszító. Az Árnyékkormány szerint nemcsak a kérdőívet kellene visszavonni, hanem vissza kellene venni a kirúgott tanárokat, biztosítani nekik a sztrájkjogot és 45%-kal megemelni a bérüket. Ez tud véget vetni a jelenlegi helyzetnek, de a kormány erre láthatóan képtelen.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…