2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A város egy héttel meghosszabbította a LED-csereprogram jelentkezési határidejét

A város egy héttel meghosszabbította a LED-csereprogram jelentkezési határidejét

Eddig már csaknem 3700 miskolci család jelentkezett a Miskolc MJV Önkormányzata által szeptember közepén indított LED-csereprogramra. A jelenlegi regisztrációs adatok alapján több mint 41 ezer LED izzót „hívott le” Miskolc a készletből. A regisztrációs határidő szeptember 30-a volt, de Miskolc MJV város vezetése a nagy érdeklődésre való tekintettel kérte a jelentkezési határidő meghosszabbítását, így egy héttel tovább tart a miskolci LED-csereprogram.

 

A Gondoskodó Miskolc szociális és támogató csomag részeként érhető el az ingyenes LED-csereprogram, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni.

Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiár-robbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, és az elszabadult energiaárakkal, a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel az önkormányzatnak is meg kell küzdenie. A városvezetés elkötelezett amellett, hogy akár erőn felül teljesítve, de segítse a miskolciakat. Ezért indult el – a CYEB jóvoltából – Miskolcon is a LED-csereprogram, amely korszerűbb izzókat, alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a miskolci családoknak.

 

Aki még nem regisztrált, továbbra is megteheti a www.miskolc.hu/ledcsere, illetve a www.ledcsere.hu internetes oldalakon a „jelentkezés” gombra kattintva. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban akár 50 000 forintos megtakarítást is jelenthet az éves villanyszámlában. A programba bárki jelentkezhet, akinek van érvényes szerződése valamelyik áramszolgáltatóval, és rendelkezik miskolci lakcímkártyával. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje hány ingyenes LED-re jogosult.

 

Miskolc MJV Önkormányzata azoknak is szeretne segíteni a LED-cserében, akik nem tudnak online regisztrálni, őket regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai több városrészben. A regisztrációs pontok listája megtalálható a www.miskolc.hu honlapon.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek