2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Sokszínű Magyarországért országgyűlési képviselői törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől

A Sokszínű Magyarországért országgyűlési képviselői törvénymódosítással védenék az LMBTQ-csoport tagjait a gyűlöletbeszédtől

Még nagyon friss az emléke az egyik leglelkesebb orbánista megmondóember, Bencsik András hírhedt nyilatkozatának, amelyben örömét fejezte ki azon hír kapcsán, hogy a kelet-afrikai Ugandában kivégeznék a melegeket.

Bencsiknek azért nem kell bűnhődnie ezért az uszító, gyűlöletkeltő mondatáért – amelyet a magyar LMBTQ-közösségnek címzett -, mert a gyűlöletbeszédről szóló törvény jelenleg csak a vallási, nemzeti és etnikai közösségeket védelmezi Magyarországon, az LMBTQ-közösség tagjait nem.

A Sokszínű Magyarországért – Országgyűlési képviselőcsoport az LMBTQ-emberekért ezért törvénymódosítást nyújtott be az Országgyűlés elé. Ez a jogszabálytervezet immár a nemi identitás és a szexuális irányultság szerinti kisebbségeket is védené a gyűlöletbeszédtől, mert senki sem köteles eltűrni, hogy nagy nyilvánosság előtt a halálát kívánják. A gyűlöletkeltés, a vérgőzös uszítás ugyanis nem a szabadságunk része, hanem a közös szabadságunk ellensége.

Sebián-Petrovszki László 

A DK országgyűlési képviselője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek