2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A nehézsorsúaknak is legyen ünnep a húsvét!

Az élet sokszor igazságtalan, és az önhibájukon kívül rászorulóvá váltaknak az ünnepek időszaka lehet a legnehezebb. Már ha csak belegondolunk abba, milyen lehet egy olyan családnak, amely nem engedheti meg magának, hogy a gyerekekkel méltó módon megünnepelje a húsvétot, mert a mindennapi betevő biztosítása is nehézkes lett. Nem is beszélve azokról, akik még az otthonukat is elveszítették.
Ráadásul a jótékonysági szervezetek azt tapasztalják, hogy egyre több a rászoruló, viszont jóval kevesebb az adomány.
A szcientológia önkéntes lelkészek idén is – amint az elmúlt években minden húsvétkor- szállítottak adományokat a TündérPakk Alapítványnak és a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének. Több száz tojást és csokinyulat, ruhát, játékot, tanszert, továbbá tisztitó- és tisztálkodási szereket tartalmazott idei adományuk.
Mindkét alapítvány rengeteg családot ér el, az évek folyamán egyre többet.
A TündérPakk vidéken is jótékonykodik, így a most kapott adomány nagy részét azonnal továbbvitték egy családok átmeneti otthonába, míg a csokinyuszikat egy általános iskola tanulói kapták.
A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete pedig több mint kétszáz család tagjait látja el folyamatosan, akik a közösségépítés szellemében az egyesület által szervezett vasárnapi Húsvéti Családi Napon a csokikeresés, bográcsozás, focizás, zenélés, tollasozás, rajzolás és úgy általában mókázás örömeivel feledkezhetnek meg arról, hogy a hétköznapokban szűkölködniük kell.

Összefogással szebbé lehet varázsolni sokak ünnepét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek