2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A kedvezményes földgáz igényléséhez a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványra van szükség

A kedvezményes földgáz igényléséhez a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványra van szükség

A Nagy-Miskolc program fontos része a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag és a borsodi megyeszékhelyen a szakemberek hónapok óta azon dolgoznak, hogy tovább bővítsék az itt élő családok segítésére.

A városvezetése továbbra is fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat, és hogy erején felül is, de támogassa a városlakókat. A családi fogyasztó közösségek számára megnyílt kedvezményes földgáz igénybevételének segítése is ezt a célt szolgálja.

 

Ezentúl a legfeljebb négylakásos, de közös mérőórával rendelkező, nem társasházi vagy lakásszövetkezeti lakóingatlanokban élők is igénybe vehetik lakásonként külön-külön is az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat. A Magyar Közlönyben 2022. szeptember 9-én jelent meg, hogy ehhez az ingatlan lakásainak számáról az önkormányzatok jegyzője állít ki, csak erre a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítványt. A Kormányrendelet szerint ezzel új hatáskört és feladatkört kapnak a jegyzők.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elektronikusan, postai úton vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáiban lehet benyújtani.

Ehhez formanyomtatvány is rendelkezésre áll, mely elérhető a www.miskolc.hu honlapon, vagy az ügyfélszolgálati irodákban.

A jegyző a hatósági bizonyítványt a kérelem beérkezésétől számított 8 napon belül, helyszíni szemle alapján állítja ki, amennyiben a lakás kialakítása megfelel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20) Korm.rendelet 105.§-a szerinti lakás meghatározásnak.

 

A kiállított hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz.

A Gondoskodó Miskolc programcsomag a hamarosan tovább bővül egyéb segítő intézkedésekkel, amelyekről folyamatosan tájékoztatjuk a miskolciakat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek