2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A január a legkeményebb időszak a mélyszegénységben élők számára

A január a legkeményebb időszak a mélyszegénységben élők számára

Az ünnepek után még nehezebb azoknak, akik valamilyen oknál fogva támogatásokból kénytelenek megélni. A pandémia következtében több családban is elvesztették a kenyérkeresőt vagy épp a munkahelyüket, ami olyan helyzetbe sodorta őket, hogy gondot jelent a napi betevő megvásárlása.

A január a legkegyetlenebb időszak a rászorulók számára, hiszen a decemberben kapott dupla családi pótlék után ebben a hónapban nem érkezik támogatás. Ezért fordult segítségért a Szcientológia önkéntes lelkészekhez immáron negyedik alkalommal a világjárvány alatt Szatmári István, a Gyulaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, akinek egyre többen jelezték, hogy nem tudják, miből vásároljanak ennivalót családjuknak.

Az önkéntes lelkészek a kérésre azonnal reagálva most hétvégén meg is érkeztek Budapestről Gyulajra tartós élelmiszert és kozmetikumokat juttatva el 43 családnak. A nagycsaládosokon kívül olyan szülők is részesültek az adományból, akik gyermeküket egyedül nevelik vagy tartósan beteg gyermeket ápolnak, de idős házaspárok sem maradtak ki a támogatásból.

A szcientológusok a járvány kezdete óta 64 alkalommal szerveztek különféle jótékonysági akciókat, melyek során több mint 40 tonnányi adományt juttattak el a bajbajutottakhoz Budapesten, valamint 15 további településen és Erdélyben. Összesen 29 szervezettel együttműködve (beleértve gyermekotthonokat, segélyszervezeteket, más egyházakat, önkormányzatokat, kórházakat és mentőszolgálatokat) támogattak főként tartós élelmiszerrel, friss gyümölccsel, fertőtlenítővel, kozmetikumokkal nagy- és kiscsaládosokat, egyedülállókat, időseket, árva és sérült gyermekeket, valamint egészségügyi dolgozókat.

Az önkéntes lelkészek mottója a „Mindig lehet valamit tenni”, és az előítéletek nélküli összefogást szorgalmazzák a járvány gazdasági hatásainak leküzdése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek