2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A Fidesz leszavazta az Árnyékkormány oktatási válság enyhítésére benyújtott javaslatait 

A Fidesz leszavazta az Árnyékkormány oktatási válság enyhítésére benyújtott javaslatait 

Az Országgyűlés Kulturális Bizottsága a Demokratikus Koalíció két előterjesztéséről tárgyalt, amit a DK frakciócsoportja az Árnyékkormány javaslatára nyújtott be a Parlamentnek.

Az egyik az óvodapedagógus-hiány enyhítéséről, valamint az óvodai nevelés megerősítéséről és a bölcsődei szabályok egységesítéséről, a másik a pedagógusok védelméről és a pedagógushiány enyhítéséről szólt. A bizottság fideszes többsége mindkét határozati javaslat tárgysorozatba vételét leszavazta.

Olyan javaslatokat utasítottak el, mint a közoktatásban dolgozó pedagógusok és az óvodapedagógusok alapilletményének 45 százalékos emelése, a sztrájkjog visszaadása a pedagógusoknak, a jogtalanul elbocsátott tanárok visszavétele, a szakszolgálatok megerősítése, a lakhatási támogatás beépítése a cafetériába, vagy az iskolák visszaadása a fenntartásukra szánt költségekkel együtt azoknak az önkormányzatoknak, akik ezt kérik. Vagyis olyan javaslatokat, amivel a közoktatást sújtó pedagógushiány és az óvodapedagógus-hiány enyhíthető lehetne, amivel normális béreket és normális körülményeket lehetne teremteni az oktatásban.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…