2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK válasza a Horthy-szoborra – Oláh Lajos holokauszt-túlélőket látott vendégül a Parlamentben 

A DK válasza a Horthy-szoborra – Oláh Lajos holokauszt-túlélőket látott vendégül a Parlamentben 

Dr. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke a mai napon hat holokauszt-túlélőt látott vendégül a magyar Országházban.
Sommer Katalin, dr. Nagy Ernőné, Jávor Béláné, Kádár Zsuzsanna, Simon Tiborné és Sólyom Olga megosztották vele saját történetüket, saját sorsukról meséltek. Volt, aki arról beszélt, hogy vitték el a Duna-partra és hogy mentette meg őt Raoul Wallenberg svéd diplomata, miközben társait a Dunába lőtték. Volt, aki arról, hogy az iskolában a játszótéren, miként tiltották el tőle, mint zsidó gyerektől a vele egykorú gyermeket. De volt olyan is, aki a vidéki zsidóság képviselőjeként elmondta, hogy rajta és egy rokonán kívül senki sem maradt életben, több mint 50 családtagját mészárolták le.
Az eseményen elmondták nagyon szomorúak, rettenetesen dühösek és nem akarják elhinni, hogy mindannyiunk házában, a magyar Országházban valaki Horthy-szobrot állíthat. Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, van egy másik Magyarország, amelyik érti, hogy náci kollaboráns szobrát nem tesszük ki a Parlamentben. Reméli, hogy a holokauszt-túlélőinek történetei szembesítik a Fideszt, hogy nem lehet csendben maradni, hogy lépniük kell és megértik, hogy a Horthy által végig vitt faji diszkrimináció nemzetellenes és emberellenes.
A holokauszt-túlélők parlamenti látogatásáról készített felvételeinket csatolva küldjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…