2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen – A kispesti szakrendelő a kispestieké!

A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen – A kispesti szakrendelő a kispestieké!

Arató Gergely, a DK kispesti országgyűlési képviselője, és Ternyák András, a DK kispesti szervezője közös sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy a kormány el akarja venni a kerületektől a szakrendelőket, így a kispestit is.

Arató Gergely felidézte: az elmúlt héten 18 órán át vitatkoztak a Parlamentben az egészségügyi törvény módosítása kapcsán, követelték, hogy mondja ki a kormány, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de a kormány most is terelt és nem mondott igazat. “Nem voltak hajlandóak 18 órán keresztül kimondani azt, hogy nem veszik el a szakrendelőket. A szándék egyértelmű, most felmérik, és a következő év folyamán el akarják venni a szakrendelőket, ezzel veszélyeztetve a kispestiek egészségét és gyógyulását” – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

Ternyák András elmondta: a kispesti önkormányzat az elmúlt években közel két milliárd forintot fordított a kerületi egészségügyi ellátásra, ami a kispestiek javát szolgálta. “Ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek” – jelentette ki a DK kispesti szervezője.

Arató Gergely hozzátette: láttuk az iskolák esetében, hogy mit jelent az államosítás, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket. “Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is, a Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt. Aláírásokat gyűjtünk, tiltakozunk, küzdünk, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon.

Arató Gergely és Ternyék András sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/870025487485543

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-21ABxlhmyq

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…