2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK-s polgármesterek nyári táborokkal segítik a kormányzati megszorításokkal küzdő családokat

A DK-s polgármesterek nyári táborokkal segítik a kormányzati megszorításokkal küzdő családokat

A kormányzati megszorítások miatt idén rengeteg család kénytelen lemondani a nyaralásról, így az egyik legnagyobb segítséget azok a nyári táborok jelentik, amelyeket az önkormányzatok szerveznek a kerületben élő gyerekeknek.

A DK budapesti polgármesterei szeretnének ebben példát mutatni; mi akkor is vigyázunk a családokra, amikor a kormánytól csak orbáni inflációt, áremeléseket, megszorításokat és adóemeléseket kapnak.

A III. kerület több mint 60 millió forintot fordít arra, hogy több ezer kerületi gyerek jusson el nyári táborba. Ezek között vannak kedvezményes és teljesen ingyenes táborok is a családok szociális helyzetétől függően. A sóstói tábor már június közepe óta működik és július végéig folyamatos táboroztatás zajlik, de június végétől augusztus közepéig napközis táboraink is vannak az itt élő gyerekeknek.

A IV. kerületben mostanra már lezajlott a hátrányos helyzetű gyermekek idei táboroztatása Váralján, ami nagyjából 7 millió forintos kiadást jelentett, a táborozó gyerekeknek pedig ingyenes részvételt. Elstartolt az Újpest Önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet közös öthetes nyári tábora is, melyben hetente közel 300 gyerek vesz részt. Ez az önkormányzatnak idén 60 millió forintos kiadást jelent, a szülőknek pedig csak az étkezés költségeit kell biztosítaniuk, amennyiben a szociális helyzetük ezt engedi. Emellett az önkormányzathoz tartozó Újpesti Kulturális Nonprofit Kft. is egész nyáron szervez tematikus táborokat.

A VII. kerületben a napközis táborokat a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ koordinációjában a kerületi iskolák valósítják meg. A táborba minden kerületben tanuló vagy élő gyermek jelentkezhet, a programok teljesen díjmentesek, csak az étkezési térítési díjat kell a szülőknek kifizetniük, amennyiben nem számítanak szociálisan rászorulónak. Ezen felül a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ az önkormányzat támogatásával ingyenes, 5 napos tábort szervez Balatonmáriafürdőn hátrányos helyzetű gyermekek számára, továbbá a kerület 7 millió forintos pályázattal támogatja az iskolák táboroztatását az önkormányzati balatonmáriafürdői üdülőben.

A XI. kerület idén nyáron közel 100 millió forintot költ az itt élő gyerekek nyári táboroztatására. A legtöbben a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba juthatnak el, ahol a szülőknek csak az étkeztetésért kell fizetniük, de rászorultsági alapon sok esetben még ezért sem. Mostanra lezajlott az Eleven tábor is, melyben hátrányos helyzetű gyermekek vehettek részt teljesen ingyenesen, valamint folyamatban vannak azok az újbudai pályázatok is, amelyek keretében további, legalább 5 napos, napközis, vagy bentlakásos nyári táborokat szervezünk, és külön táborral készültünk a nagycsaládosoknak is.

A XV. kerület iskolásai is térítésmentesen mehetnek táborokba, ahol csak az étkezésért kell fizetni. A kedvezményben részesülő családok a táborozás ideje alatt is igénybe vehetik a támogatást. A napközis tábor keretében idén is lesz állatkerti látogatás, balatoni kirándulás és kézműves foglalkozások is. A gyerekek mellett idén a nyugdíjasklubjaink tagjai is kétszer egy hétig üdülhetnek a bernecebaráti táborban, ahol szintén csak az étkeztetésért kell fizetni.

A XVIII. kerület újjáépítette és megnyitotta azt a Balatonakalin lévő önkormányzati tábort, amit az elődeink bezártak és hagytak tönkremenni, így még több gyereknek tudjuk biztosítani a nyári tábort. A Bókay kertben szervezünk napközbeni nyári táborokat, amelyeken mindössze 100 forintért vehetnek részt a gyerekek az étkeztetési díjon felül. Ezen felül augusztusban 50 kárpátaljai gyermek egyhetes, teljeskörű táboroztatását vállaltuk át, olyan gyerekekét, akiknek az édesapjuk elesett a haza védelme közben a Putyin által elindított ukrajnai háborúban.

Mi, DK-s polgármesterek akkor is vigyázunk a családokra, amikor a kormánytól csak orbáni inflációt, áremeléseket, megszorításokat és adóemeléseket kapnak.

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere,
Déri Tibor, Újpest polgármestere,
Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere,
dr. László Imre, Újbuda polgármestere, 
Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere,
 Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…