2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK reagálása Orbánra: Nem a GDP-t kellett volna letörni, hanem az orbáni inflációt!

A DK reagálása Orbánra: Nem a GDP-t kellett volna letörni, hanem az orbáni inflációt!

Európa leggyengébb kormányzati teljesítményét; a legmagasabb inflációt, a sereghajtó magyar béreket és a szinte egyedülálló gazdasági recessziót magyarázta ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, aki 13 év teljhatalommal a háta mögött – elmondása szerint – most sem tehet semmiről.

A válság okait elemezgető miniszterelnöknek sajnos senki nem adott a kezébe egy tükröt, így elmaradt a valósággal való szembenézés, hogy ő az oka az orbáni inflációnak, az élelmiszer-drágulásnak és a megélhetési válságnak.

A Demokratikus Koalíció szerint a válság kezeléséhez a válság okát kell megszüntetni, az Orbán-rendszert. Orbán Viktor az oka Európa legmagasabb inflációjának, az Európa-rekorder magyar élelmiszer-drágulásnak, a románnál is alacsonyabb, sereghajtó magyar béreknek és a szinte egyedülálló gazdasági recessziónak. Mivel mindennek Orbán Viktor az oka, ezek megoldása is csak Orbán Viktor távozásával és az Orbán-rendszer végével kezdődhet meg. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült a szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után: nem a GDP-t kell letörni, hanem az orbáni inflációt, és nem az árakat kell emelni, hanem a béreket és a nyugdíjakat!

Kálmán Olga

Az Árnyékkormány szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…