2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK pert indít, hogy kiderítse: mennyiért veszi a kormány a gázt a Gazpromtól

A DK pert indít, hogy kiderítse: mennyiért veszi a kormány a gázt a Gazpromtól

Putyin csúnyán átverte Orbán Viktort, amikor azt állította, a magyarok a piaci ár ötödéért fogják kapni az orosz gázt.

A kormány hétszeres rezsiemelése óta tudjuk, hogy ez hazugság volt, hiszen a magyarok fizetik a legtöbbet a gázért az egész EU-ban. Azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy a kormány pontosan mennyiért veszi és milyen haszonnal adja tovább a gázt a magyaroknak. Amikor ezt közérdekű adatigénylésben próbáltuk megtudni az MVM Ceenergy Zrt-től és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségtől, az egyik cég semmit nem adott ki, a másik pedig csak olyan dokumentumokat, amelyeken minden lényeges adatot, például a gáz árát is kitakarta.

A Demokratikus Koalíció pert indít, hogy kiderüljön, pontosan mennyiért kapjuk Európa legdrágább gázát az oroszoktól! Tudni akarjuk, hogy mennyit fizetnek érte az állami cégek a Gazpromnak és hogy milyen áron, mekkora haszonnal adják tovább a hazai energiacégeknek és rajtuk keresztül az embereknek. Ezt már csak azért is tudnunk kell, mert az Európa-rekorder magyar gázár is hozzájárult az orbáni inflációhoz és az áremelésekhez. Ahhoz, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány letörje az orbáni inflációt és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, azt is tudnunk kell, hogy mennyiért vesszük az orosz gázt.

Molnár Csaba

A DK EP-képviselője 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …