2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 385 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK országgyűlési határozatot nyújt be, hogy ne emeljék az állami cégvezetők bérét, míg az orbáni infláció nem csökken legalább az uniós átlag szintjére!

A DK országgyűlési határozatot nyújt be, hogy ne emeljék az állami cégvezetők bérét, míg az orbáni infláció nem csökken legalább az uniós átlag szintjére!

A kormány brutálisan megemeli a Lázár János által kinevezett MÁV-vezetők bérét, az igazgatóságok és a felügyelőbizottságok tagjai kétszer, két és félszer annyit fognak keresni, mint a korábbi vezetők.

Az ország továbbra sem kap segítséget az orbáni inflációval és az áremelésekkel szemben, a Fidesz kizárólag a saját embereinek a gazdagodását szolgálja a bajban is. Ha valaki nem tartozik a Fidesz kegyeltjei közé, akkor számára ez az áremelések kormánya.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot nyújt be, hogy addig ne lehessen az állami vezetők és cégvezetők bérét emelni, amíg az orbáni infláció nem csökken legalább az európai infláció szintjére, jelen esetben a harmadára. A magyarok minden egyes bevásárlásnál megfizetik az orbáni inflációt és az Orbán-rendszer árát, nem fordulhat elő, hogy közben éppen az áremelések felelősei kapnak béremelést. A Demokratikus Koalíció szerint nem a fideszes csókosok luxusfizetéseit kell megemelni, hanem a magyar béreket és nyugdíjakat, mindenkiét. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…