2023. 02. 9. csütörtök

Abigél, Alex
1 EUR 389 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK kiszámolta: félmillióba kerülhet egy hét balatoni nyaralás egy négytagú családnak – annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton

A DK kiszámolta: félmillióba kerülhet egy hét balatoni nyaralás egy négytagú családnak – annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton

A nyári szünet beköszöntével egyre több magyar család vágyik arra, hogy legalább pár napra el tudjon menni pihenni; ezt teszi nehezebbé és drágábbá az elszabaduló infláció és az orbáni megszorítócsomag.

A DK megpróbálta megbecsülni, milyen költségekkel kell számolnia egy négytagú családnak, ha két gyermek és két felnőtt szeretne egy hetet eltölteni a Balatonon a nyári főszezonban.

  • Egy háromcsillagos panzióban, csak reggelivel, a Balatontól sétatávolságban található lokációval egy négytagú családnak átlagban 300 és 350 ezer forint közötti összeget kell fizetnie, a panziók ára ugyanis 20-30%-kal drágult a tavalyihoz képest.
  • Az étkezés ára is brutálisan nőtt: egy menüt 1700 forintnál olcsóbban nem lehet találni, egy éttermi vacsora egy négyfős családnak akár 20-25 ezer forintjába is kerülhet.
  • A klasszikus strandételek árai is óriási tempóban emelkedtek: egy sajtos-tejfölös lángosért 1000 forintot, egy gombóc fagyiért 400 forintot, egy korsó sörért pedig akár 700 forintot is elkérhetnek.

A napi étkezés csak a klasszikus strandételekkel fejenként 4-5000 forintra jön ki, és ha ezt hozzáadjuk a szállás költségéhez, akkor egy négytagú család alapköltségei már félmillió forint felett járnak. Ide vezetett a brutális infláció és az orbáni megszorítások sorozata, hogy egy hét a Balatonon annyiba kerül, mint a görög vagy a horvát tengerparton. Orbánék ellopták a Balatont, a saját oligarcháik játszóterévé tették, miközben rekordmértékű inflációt és soha nem látott, brutális megszorításokat szabadítottak a magyar családok nyakába, akik így szépen lassan kiszorulnak a magyar tenger partjáról is.

Kálmán Olga 

A DK frakciószóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek