2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK javaslatokat tesz Rogán Antalnak arra, hogy a csirkefarhát kötelező ára mellett miket tüntessenek még fel az üzleteken, kórházakon, iskolákon 

A DK javaslatokat tesz Rogán Antalnak arra, hogy a csirkefarhát kötelező ára mellett miket tüntessenek még fel az üzleteken, kórházakon, iskolákon 

Rogán Antal propagandaminiszter rendeletet adott ki arról, hogy az üzletek bejáratánál kötelezően ki kell tenni egy táblát arról, hogy a kormány 90 napra befagyasztotta 7 élelmiszer árát.

Az üzleteket tehát rendeletben kötelezik arra, hogy a Fidesz mellett kampányoljanak, ezért a DK azt javasolja, hogy Rogán Antal egészítse ki a rendeletét az alábbiakkal:

– A kórházaknak legyen kötelező kiírniuk a bejárathoz, hogy hány orvos és ápoló mondott fel náluk az elmúlt 10 évben és mekkora a kórház pillanatnyi adóssága, amit nem fizetett ki a kormány.

– Az iskoláknak legyen kötelező kiírniuk a bejárathoz, hogy hány tanár és pedagógus hiányzik az intézményükből, és emiatt hány tantárgyat tanít olyan helyettesítő tanár, aki nem rendelkezik a szükséges képesítéssel.

– A benzinkutaknak legyen kötelező kiírniuk, hogy mennyibe került a benzin és a gázolaj 2010-ben: 340, illetve 320 forintba.

– Minden közintézmény és kormányhivatal bejáratánál legyen kötelező kiírni az államadósság és a hiány szintjét a 2010-es szinttel összehasonlítva.

– Az üzletek minden termék áránál tüntessék fel a 10 évvel ezelőtti árat is, hadd lássák az emberek, hogy a Fidesz egy látszatintézkedéssel igyekszik eltitkolni, hogyan vesztette el az irányítást a gyenge forint és az élelmiszer-drágulás felett.

Javasoljuk azt is, hogy a rendeletet be nem tartó üzletekkel szemben már kilátásba helyezett 50 ezer forinttól milliós összegig tartó bírság ezekre is legyen érvényes, hadd döntsenek az emberek a választáson az ország valós állapota alapján.

Varga Zoltán 

A DK frakciószóvivője, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek