2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK budapesti polgármesterei ingyenes, tömeges tesztelést és azonnali tájékoztatást követelnek a kerületi járványügyi adatokról!

A DK budapesti polgármesterei ingyenes, tömeges tesztelést és azonnali tájékoztatást követelnek a kerületi járványügyi adatokról!

Miközben a koronavírus negyedik hulláma rárúgta az ajtót a magyar emberekre, a fővárosi önkormányzat és a budapesti kerületek az elmúlt két évhez hasonlóan ismét semmilyen segítségre nem számíthatnak a kormánytól a járvány kezelésében.

A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei legutóbb ezért tették kötelezővé a védőoltás felvételét a fővárosi bentlakásos szociális intézményekben dolgozóknak. Ahhoz azonban, hogy a kerületeinkben is felelős döntések születhessenek, elengedhetetlen a kormány tájékoztatása.

A DK polgármesterei ezért mihamarabbi lépéseket sürgetnek: azonnali tájékoztatást követelnek a kormánytól a járványügyi adatokról, hogy hiteles, átfogó képet kaphassanak a járványhelyzetről és felelős döntéseket hozhassanak a kerületeikben. Emellett azonnali, ingyenes és tömeges oltást követelünk a kormánytól, hogy valós képet kaphassunk a budapesti fertőzöttségről. Nem várhatják el a budapestiektől, hogy saját zsebből fizessék ki a méregdrága teszteket! A budapestiek eddig is csak az önkormányzatokra számíthattak a járvány alatt, ez most is így van. Ahhoz azonban, hogy a jövőben is felelősségteljes döntések születhessenek, hogy együtt vigyázhassunk Budapestre, azonnali és részletes tájékoztatást követelünk a járványügyi adatokról!

Gy. Németh Erzsébet, dr. Kiss László, Niedermüller Péter, Dr. László Imre, Cserdiné Németh Angéla és Szaniszló Sándor közös sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/181873177477919

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-61hvD2QRpM

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…