2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK azonnali megoldást követel a szolnoki szülészeten, ahol csak heti két napon szülhetnek a kismamák! 

A DK azonnali megoldást követel a szolnoki szülészeten, ahol csak heti két napon szülhetnek a kismamák! 

Még a nyáron robbant a hír Szolnokon, hogy a megyei Hetényi Géza kórházban az orvos- és ápolóhiány miatt a szülés előtt álló anyukákat más kórházakba irányítják, mivel csak hétfőn és szerdán tudják fogadni a szülő nőket, egyéb napokon Budapestre, vagy Debrecenbe küldik őket.

A kismamák elmondták: meg vannak rémülve, hogy száz kilométerekre küldözgessék őket, miközben fontos lenne, hogy nyugodtan, biztonságban hozhassák világra gyermekeiket.

A Demokratikus Koalíció azonnali megoldást követel nem csupán a szolnoki kórház esetében, hanem a teljes egészségügyben! Miközben az egyik oldalról riasztó orvos- és ápolóhiányról, sorozatosan leálló osztályokról jönnek hírek, a másik oldalról Pintér Sándor belügyminiszter nemhogy segítséget nyújtana, hanem mindenféle szakmai egyeztetés nélkül készül hozzányúlni az egészségügyhöz, és átalakítani azt. Egy felelős kormány belátná, hogy végre ideje lenne a szakembereket is megkérdezni, ha el akarják kerülni a katasztrófát.

Ráczné Földi Judit

A DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…