2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK az OLAF-hoz fordul az EU-s pénzeket is érintő nagykanizsai csalás ügyében

A DK az OLAF-hoz fordul az EU-s pénzeket is érintő nagykanizsai csalás ügyében

Horváth Jácint, a DK országgyűlési képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a párt EP-képviselője közös sajtótájékoztató keretében hívták fel a figyelmet egy újabb lopás-gyanús ügyre.

Horváth Jácint elmondta: több mint egy hónapja annak, hogy a feljelentése után az ügyészség nyomozást indított a Hacsunk, a nagykanizsai helyi akciócsoport ellen csalás megalapozott gyanújával, miután az EU-s források megpályázására létrehozott Fidesz-közeli akciócsoport közel 400 millió forintos uniós támogatást nyert el, ahelyett azonban, hogy az uniós program eredeti céljainak megfelelően a városokon belüli közösségszervezést támogatták volna, érdemi tevékenység nélkül fideszes haverok zsebébe vándorolt a pénz. Átláthatatlan módon, indokolatlanul tűntek el a százmillliók, miközben a programból kihagyták az önkormányzatot és a helyi független civileket is.

A DK képviselőjelöltje a Régiók Európai Bizottságának tagjaként ezért feljelentést tesz az EU Csalás Elleni Hivatalánál, az Olafnál is. Az EU-s pénzeket is érintő csalás ügyében ugyanis Nagykanizsán közvetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy az uniós forrásokat tisztességtelen versenyben, irányítottan Fidesz-közeli szervezetek kapták meg. Április 3-án ezért is kell leváltanunk Orbán kormányát, hogy ne lehessen tovább következmények nélkül ellopni a tisztességes nagykanizsai embereknek szánt EU-s pénzeket – jelentette ki Horváth Jácint.

Horváth Jácint és Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/4962519973833267/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek