2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK a szakszervezetekkel együtt tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye a pedagógusok sztrájkjogát! 

A DK a szakszervezetekkel együtt tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye a pedagógusok sztrájkjogát! 

Már önmagában sokatmondó, hogy az oktatás ügye Pintér Sándor belügyminiszterhez került az új Orbán-kormányban. Az aggodalmat csak fokozta Pintér első megszólalása, amikor közölte, rend lesz, béremelés nem, iskolákat fognak bezárni, a tanároknak pedig gyakorlatilag megtiltják a sztrájk lehetőségét.

Az országos szakszervezeti szövetségek közös nyilatkozatban álltak ki a pedagógusok mellett, melyben azt kérik a kormánytól: ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát, ugyanis a tervbe vett módosítás nem szolgálja sem a munkavállók, sem a munkáltatók érdekét.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a törvénytelen kormány fenyegesse, zsarolja, félelemben tartsa a pedagógusokat, akiknek a fizetése évről évre nevetségesebb, akiknek semmi megbecsülést, támogatást nem adnak, akik megfeszített munkával nevelik a gyermekeinket, végzik a szükséges adminisztrációt, és próbálnak talpon maradni. Mi mindannyian, akik ebben az országban élünk, akiknek tanulnak a gyermekei, akiknek a barátai között vannak pedagógusok, tudjuk, hogy Orbánék törvénytelen kormánya mit művelt az oktatással, és kiállunk a pedagógusok mellett, hiszen a sztrájk alapjog!

Kordás László és Barkóczi Balázs 

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek