2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK a kormány helyett is segít a bajba jutott Tungsram-dolgozókon – Állásokat kínáló cégek adatait adtuk át a Tungsram szakszervezeti vezetőinek

A DK a kormány helyett is segít a bajba jutott Tungsram-dolgozókon – Állásokat kínáló cégek adatait adtuk át a Tungsram szakszervezeti vezetőinek

A nagy múltra visszatekintő Tungsram vállalat közel 1600 dolgozó elbocsátást tervezi országszerte idén ősszel, ennek részeként az újpesti telephelyről mintegy 600-an fogják elveszíteni az állásukat.

A DK az elmúlt hetekben folyamatosan próbált érdeklődni a kormánynál, hogy mit terveznek a Tungsramtól elbocsátott százak megsegítése érdekében, Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő azonban még az újpesti önkormányzattal és a Tungsram képviselőivel folytatott egyeztetésre sem méltatott eljönni.

Orbánékat egyáltalán nem érdekli, hogy 600 család létbiztonsága kerül veszélybe a leépítéssel, a DK ezért Újpest önkormányzatával együttműködve, a szakszervezetekkel konzultálva próbál segítséget nyújtani a Tungsramtól elbocsátott 600 újpesti dolgozónak. A XV. kerületi állásbörzén résztvevő cégek és vállalkozások vezetőivel és képviselőivel történt egyeztetések után az ott begyűjtött adatokat és ajánlatokat átadjuk a Tungsram szakszervezeti vezetőinek, hogy az elbocsátott dolgozók közvetlenül tudjanak értesülni a környékbeli álláslehetőségekről, fel tudják venni a cégekkel a kapcsolatot, és újra munkába tudjanak állni. Orbán Viktor törvénytelen kormányával ellentétben mi megvédjük az Újpesten és környékén élőket, mert kötelességünk segíteni a bajba jutott magyar családokon.

Varju László, a DK országgyűlési képviselője Budapest 11. választókerületében

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője Budapest 12. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek