2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Vodafone-felvásárlás miatt

A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Vodafone-felvásárlás miatt

Miközben az egész ország azt számolgatja, hogy bevásároljon vagy rezsit fizessen, az Orbán-kormány 700 milliárd forintot költ arra, hogy Mészáros Lőrinc és barátai megvegyék a Vodafone-t.

Arra nem lesz pénz, hogy felfűtsék az iskolákat, hogy megemeljék a tanárok bérét vagy hogy ne a hétszeresére emeljék a gázárat, de arra van, hogy megvegyék a Vodafone-t. Ez nemcsak a kormányzati megszorítások miatt elszegényedő magyar családok arculcsapása, hanem tiltott állami finanszírozás is lehet, hiszen a kormány közpénzből alakítja át a telekompiacot Magyarországon. Amellett, hogy ilyet papíron Magyarországon sem lehet csinálni, az Európai Unióban is tiltott.

A DK a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Vodafone-felvásárlás ügyében, ugyanis tudunk egy sokkal jobb helyet ennek a 700 milliárd forintnak. A DK felszólítja a kormányt, hogy ha ilyen sok szabadon elkölthető pénzt talált a költségvetésben, akkor inkább vonja vissza a rezsiemelést és a hétszeres gázárat, vagy fizesse be ezt a 700 milliárd forintot a rezsivédelmi alapba. Ha Orbán egy saját telefontársaságot is akar magának, akkor vegye meg a saját pénzéből és ne a miénkből!

Varju László

a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…