2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

„Csak ne így tovább”

Ezzel a szlogennel hirdette meg idei Föld Napi vetélkedőjét az Ökológiai Intézet Alapítvány. A versenyre hét miskolci középiskola delegálta háromfős csapatait.

A délelőtt első részében a diákok megtekintették az ITC székházban május 5-ig látogatható „Tükörben a világ” kiállítást, ahol lehetőségük nyílt kötetlenül beszélgetni is arról, hogyan élhetünk boldogan úgy, hogy közben nem pusztítjuk el a természetet és nem okozunk rosszat a többi embernek. A verseny a fenntarthatóság jegyében zajlott, csupa olyan érdekes és életszerű játékos feladattal, melyek  a fenntartható életmód lehetőségeit mutatták be. Töltöttek totót a diákok, válaszoltak villámkérdésekre, játszottak tabujátékot, ökocímke párosítást, és élhettek „Ökolábon otthon”.
A színes feladványok megoldása között pihenésképpen megtekintették a Meatrix című rövidfilmet. Ez a kisfilm a nagyüzemi állattartás visszásságaira hívja fel a figyelmet a fogyasztók érdekében. A nap végén a sok lelkes résztvevő izgatottan várta hogyan alakult a verseny végeredménye, hiszen az első három csapat egy júniusi hétvégén Gömörszőlősön. a fenntartható falu program helyszínén tölthet el három napot. A boldog nyertesek a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola, a Hámori Waldorf Általános Iskola és Gimnázium és a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola diákjai lettek. Gratulálunk minden résztvevőnek, mindenki kimagasló teljesítményt nyújtott!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…