2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

„Az élet forrása” projekt zárása

Ökológiai Intézet Alapítvány

Sajtóközlemény

Az élet forrása című projektnek köszönhetően, Gömörszőlősön és Miskolcon, 151 eseményen, 5000 fő vehetett részt a csaknem 25 millió forintos EU támogatásból.

A projekt elsődleges célja a térség elöregedő falvainak lakói részére kulturális, szabadidős, hagyományőrző programok, a családok, közösségek közös tevékenykedését biztosító rendezvények szervezése volt. Az új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása, valamint a szervezet tevékenységéből fakadóan az egészségmegőrzés, prevenció, önkéntesség is része volt a komplex programnak.

Mind a gömöri, mind a miskolci színhelyeken a már bevált, és jól ismert programokon túl, új tevékenységekbe is bekapcsolódhattak a fenntartható életmód iránt érdeklődők. Így például Gömörben a nagyobb rendezvények mellett (hagyományőrző napok, néptánc tábor, gombakiállítás) új színfolt volt a gömöri családi napok és kirándulások eseménysorozata. Miskolcon, a támogatásnak köszönhetően folytatódtak a természetismereti táborok, ismét lehetett jelentkezni a városi öko napközikbe, kincskereső műhelymunkákra, és sokakat vártak az őszi, mobilitási rendezvényekre is. Mindkét helyszínen hasznos volt a klub programokba becsatlakozni, hiszen eddig is sikeresek voltak az éltető élelmeket és feldolgozásukat bemutató főző klubok, melyek kiegészülnek a tini konyha programokkal.

A támogatásnak köszönhetően folytatódhattak a gömöri Parasztwellneszek, a vidéki élet munkáit gyakorlatban kipróbálható önkéntes programok. Az alapítvány munkáját nagymértékben segítő önkénteseket ezen túlmenően ihletadó teadélutánokra, játéknapokra, filmklubokra várták. Toborzó programokon kívül, a jelentkezők számára lehetőséget biztosítottak az ön- és esélyegyenlőségi képzéseken való részvételre.

A fejlesztés eredményeként, „Az élet forrása” c. pályázat tapasztalatait tudásátadó rendezvényen ismerhették meg az érdeklődők.

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00067 sz. projekt a Széchenyi 2020 program „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” tárgyú felhívása keretében valósult meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással.

A projekt eseményekről az érdeklődők bővebb információt a www.ecolinst.hu oldalon olvashattak.

További információ: www.ecolinst.hu

Miskolci programok: F. Nagy Zsuzsanna, 70/600-2852, fnzs@ecolinst.hu

Gömöri programok: Vigh Andrea, 20/407-6875, rea.vigh@gmail.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…