2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Partnerséget építünk

Az édesvízzel kapcsolatos problémák lehetnek jövőnk egyik nagy környezeti kihívása, ezért is érdemes jobban megismerkedi ezzel a természeti kincsünkkel.
A szigetmonostori Önkormányzat az Outdoor Mission Kft.-vel karöltve nagyszabású víz világnapi rendezvényt szervez 2015. március 20-21-én, amelynek a szigetmonostori Faluház ad otthont. A Szentendrei Szigetet kiváló adottságai ideálissá teszik egy ilyen rendezvény lebonyolításához. Legnagyobb folyónk a Duna ölelésében, a fővároshoz közel, a budapesti vízellátás legfontosabb bázisán megrendezésre kerülő rendezvény méltó helyszíne lesz az eseménynek.
A kétnaposra tervezett rendezvény a vízzel kapcsolatos széleskörű ismeretterjesztést, szemléletformálást tűzte ki célul. Az ország legjelentősebb tudásbázisát jelentő szakmai partnerek segítségével, a szervezett diákcsoportok, a helyi lakosok és a látogatók megismerhetik a vizet, mint természeti elemet, valamint betekintést nyerhetnek abba, hogy a víz milyen sokrétűen befolyásolja mindennapi életünket. A rendezvény szervezői külön figyelmet fordítanak arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a vízzel kapcsolatos környezeti problémákat, valamint cselekvési alternatívákkal is gazdagodjanak, amelyekkel ezeket a problémákat kezelni lehet. Így a rendezvény után ezzel a tudással felvértezve, aktív szereplői lehetnek egy felvilágosult, a környezeti és fenntarthatósági kérdésekre nyitott társadalomnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…