2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolcra látogat Dr. Lee Durrell

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark és a Jane Goodall Intézet együttműködésének eredményeként 2019. szeptember 24-én, kedden Dr. Lee Durrell Miskolcra is ellátogat.

Gerald Durrel özvegye, Dr. Lee Durrell nagyon sokat segített férjének, többek között közösen alakították ki és emelték világszínvonalra a méltán híres Jersey-i Állatkertet, társírója volt könyveinek, továbbá ő maga is részt vett több faj megmentési programjában. Férje halála után az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként előadásokat tart tudományos konferenciákon és a nagyközönség számára is a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkerteknek ebben betöltött szerepéről.

Látogatása során Miskolcon is tart előadást, valamint megtekinti a néhai férje munkásságának emlékére – a világon elsőként, 1998-ban – felállított Durell-szobrot.

Dr. Lee Durrell először jár Magyarországon, és Budapesten kívül kizárólag Miskolcon tesz látogatást.

Dr. Lee Durrell miskolci programja 2019. szeptember 24-én, kedden:

·         12:00 órakor érkezik a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Dorottya utcai végállomásához, ahonnan a Pisztrángtelepre vonatozik;

·         15:00 órától a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba látogat, megtekinti a Durell-szobrot;

·         18:00 órától a Diósgyőri Vár Lovagtermében tart előadást a hazai állatkertek meghívott képviselőinek és a természetvédelem iránt érdeklődő diákoknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum