2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Levelet írtunk a miniszterelnök úrnak – szeretnénk, ha Magyarország valóban klímabajnok lenne

Levelet írtunk a miniszterelnök úrnak – szeretnénk, ha Magyarország valóban klímabajnok lenne

Örömmel jelentjük, a 2020-as év új korszakot hozhat a környezet- és klímavédelemben is. A kormány közelmúltbeli nyilatkozataiból ugyanis az derült ki: komolyan kívánják venni a környezetvédelem és a klímaválság kérdéseit.
Azt szeretnénk, ha a szavakat tettek is követnék, ezért levélben fordultunk a miniszterelnök úrhoz. Az ebben szereplő konkrét intézkedési javaslatainkat ismertette Perger András, klíma- és energiakampányosunk az alábbi TV-interjúban. Nézd meg, és oszd meg a videót, ha tetszik, hogy minél többekhez eljusson az üzenetünk!

Követeléseinkből a legfontosabbak, amelyek meghozatalára mihamarabb szükség lenne a biztonságos jövőnk megteremtése érdekében:

a szélenergia újbóli alkalmazása, miután új szélerőművek építését 2016-ban gyakorlatilag betiltottak Magyarországon;
a klímagyilkos Mátrai Erőmű bezárása 2025-ig, amely a magyar szén-dioxid-kibocsátás legalább 10 százalékáért felelős, az addig rendelkezésre álló időben pedig zöld munkahelyek teremtése az erőmű jelenlegi dolgozóinak;
az épületek energiafogyasztásának csökkentése;
a szennyező, egészségünkre káros járművek fokozatos kivezetése;
az ökológiai mezőgazdaságból származó élelmiszerek áfájának csökkentése, hogy az egészséges és természettel összhangban termesztett élelmiszerek mindenki számára elérhetőek legyenek; és
az élővilágunkat pusztító, egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok és termékek fokozatos kivezetése.

A fenti kérdésekben a magyar lakosság több mint 75 százaléka is lépéseket vár a kormánytól a legfrissebb országos reprezentatív közvélemény-kutatásunk szerint.

Az elkövetkező hetekben települési szinteken is egyeztetésekbe kezdünk a döntéshozókkal, Budapest főpolgármesterét is megkeressük. Azt szeretnénk, ha Magyarország minden felelős vezetője felismerné: új korszak kezdődik, melyben a klímavédelmi harc élére kell állnia. Az egészségünk, biztonságunk, saját és gyermekeink jövője a tét.

Nincs vesztegetnivaló időnk. Olyan napokat élünk, amikor egyre több példáját látjuk annak, hogy a rendkívüli időjárási körülmények emberek és állatok millióinak életét sodorják veszélybe. A jelenlegi ausztrál tüzek kiterjedése többszöröse a tavalyi brazíliai tüzekének, és az elpusztult állatok száma már 1 milliárdnál tart.

Greenpeace

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum