2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Ismét szerelmesek a tevék Miskolcon

Az utóbbi években megszokottá vált, hogy a kétpúpú tevék tél végi, kora tavaszi párzási időszakában a Miskolci Állatkert tevecsődöréhez más állatkertekből is érkeznek kancák a szerelem beteljesülésének reményében. Kalifának így már tucatnyi utódja született más állatkertekben.

Évről-évre rendszeresen vendégeskednek tevelányok más állatkertekből a miskolci tevecsődörnél, Kalifánál. Idén a Budapesti Állatkert egyik tevekancájával egészült ki Kalifa ideiglenesen háreme. Az Iringó nevű állatnak, aki az első napokban félénknek bizonyult az új csapatba kerülve, korábban még nem volt csikója, de jövő márciusban már Budapesten hozhatja világra első utódját.

Az eredetileg Belső-Ázsiában honos kétpúpú teve (Camelus bactrianus) párzási időszaka februártól áprilisig tart. Ilyenkor a csődör hevesen udvarol a kancának, amelyet a nyálából fújt, és gyakran szinte a teljes fejüket beborító hab és foga csikorgatása is jelez. Vemhességi ideje 13 hónap, amelyet követően egy csikó születik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…