2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Indul az őszi Bringázz a Munkába kampány

Indul az őszi Bringázz a Munkába kampány

Indul az őszi Bringázz a Munkába kampányIndul a Bringázz a Munkába (BAM) őszi fordulója: a szerdától egy hónapon át tartó akcióban legalább hétszer kell biciklivel munkába menniük a vállalkozó kedvűeknek október 16-ig. Azok között, akik ezt teljesítik, 7 ezer ajándékot sorsolnak ki a szervezők. A BAM őszi kampányában egyének vagy maximum ötfős csapatok vehetnek részt, regisztrálni és a csoport eredményét jegyezni a www.bringazzmunkaba.hu oldalon lehet. A zöldtárcának fontos, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára – mondta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az őszi szezonnyitó rendezvényen vasárnap Budapesten.
 
Hozzátette: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) munkatársai is aktív résztvevői a BAM-nak. A kerékbarát munkahely és kerékbarát település pályázatokról szólt a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára. Oláh Lajos kiemelte: a biciklizéssel élhetőbb város alakulhat, ahol jobban odafigyelünk a környezetre is.

A szervezők keresik azt a céget, ahol a legnagyobb arányban bringáznak a munkatársak, illetve más téren is mérik majd a mozgósítási kedvet. A cégeket öt kategóriába sorsolják, méretüktől függően.

Az őszi szezonban megrendezik az iparágak versenyét, így kiderül, melyik a többi között a legbringásabb bank, vagy tanácsadó cég. A MÁV-STARt Zrt. közreműködésével megvalósuló Bringázz és vonatozz alkampányban a vonattal megtett kilométereket is beszámíthatják és bejegyezhetik a közlekedési naplójukba a versenyben résztvevők.

A Bringázz szoknyában és öltönyben elnevezésű kezdeményezéssel a szervezők a kerékpározás természetességét kívánják hangsúlyozni, azt, hogy speciális öltözet nélkül is lehet használni ezt a közlekedési eszközt. A Bringázz az egyetemre alkampány célja kideríteni, melyik Magyarország legbringásabb felsőoktatási intézménye, illetve kara.

A szervezők legközelebb 19-én az Andrássy úton várják az érdeklődőket az Autómentes Nap alkalmából: a BAM sátorba látogatók videóüzenetet küldhetnek kerékpározás témában.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…