2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Buszt húztak az Acélosok

…de a kékruhások nyertek. Mármint a szerdai Autómentes napon tartott hagyományos buszhúzáson, ahol a leglátványosabb „gyakorlat” kétségkívül a teljes sportfelszerelésben rajthoz álló Miskolc Steelers amerikaifutball-csapaté volt, ám a legjobb idő a rendőröké.

 

A fegyveres szerv 15 képviselője vonszolta mintegy félszáz méterrel odébb a legrövidebb időn belül az MVK Zrt. által – megszokott módon – rendelkezésre bocsátott Ikarus 260-as autóbuszt; a szerelvényt előzőleg az ugyancsak tradíciónak nevezhető módon kipingálták az erre vállalkozó kisiskolások. A gyerekek, tanulók ugyanis rendre a legfőbb résztvevői a Mobilitás hete, azon belül az Autómentes nap (szeptember 22.) programjainak: ők lehetnek a legfogékonyabbak a civil természetvédők környezettudatos gondolkodást népszerűsítő kezdeményezéseire.
Az említett buszhúzó versenyen is – amelyet szerda délben, a sportcsarnok előtt, a Görgey utca lezárt aszfaltsávján tartottak – zömmel iskolások 15 fős csapatai vettek részt, de mint említettük, jelenlétükkel színesítették az események sorát többek között az idén Div. 2-es bajnoki aranyérmet szerzett Steelers amerikaifocistái is. Közreműködésüket az alábbi videó örökítette meg.
A napot az ország és a világ számos más városához hasonlóan a borsodi megyeszékhelyen is megrendezett, Critical Mass elnevezésű tömeges biciklis felvonulás zárta.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek