2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Beszélgetni kell!

Az Európai Unió költségvetéséről, a kohéziós politika jövőjéről, az európai válságkezelésről és a Közösség további bővítéséről szólnak azok az interaktív, internet-televíziós szakmai beszélgetések, amelyeket a Magyar Közgazdasági Társaság sugároz 2013 áprilisában a www.beszelgetnikell.hu honlapon. A program a Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.
A külpolitikai közgondolkodás erősítése a célja annak a három szakmai beszélgetésnek, amelyet Magyarország egyik legrégibb civil szervezete, az idén 119 éves Magyar Köz-gazdasági Társaság készített a Külügyminisztérium támogatásával, és amelyet 2013 áprilisában láthatnak az érdeklődők a www.beszelgetnikell.hu honlapon. A projektben partner¬ként vesz részt a Romániai, a Szlovákiai és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság, így várhatóan a határainkon túl is szép számban követik majd figyelemmel a beszélgetéseket és kapcsolódnak be az adásokat követő, élő chatekbe az érdeklődők.

A sorozat első adása április 9-én, kedden 15 órától az Európai Unió most készülő, a 2014–2020-as időszakra szóló keretköltségvetését és a kohéziós politika jövőjének aktuális kérdéseit járja körbe Kengyel Ákosnak, a Budapesti Corvinus Egyetem docensének, Jean Monnet-professzornak és Szemlér Tamásnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola dékánjának a közreműködésével. A második adásban, április 17-én, szerdán 15 órától Csaba László egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a CEU professzora és Losoncz Miklós egyetemi tanár, az MTA doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóprofesszora keresik a választ többek között arra, hogy képes lehet-e az Európai Unió hatékonyan fellépni a válság kezelésében; létrejöhet-e a fiskális unió; és hogy még mindig célszerűnek tűnik-e mindent megtenni az euró mielőbbi magyarországi bevezetéséért. A sorozat harmadik adása április 23-án, kedden 15 órától az Európai Unió bővítésével, az eddigi tagfelvételek tapasztalataival és a most csatlakozásra váró országok kilátásaival foglalkozik, Balázs Péter egyetemi tanárnak, a CEU professzorának, az Európai Bizottság korábbi tagjának, volt külügyminiszternek, valamint Kiss J. Lászlónak, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanárának, a Külügyi Szemle főszerkesztőjének a részvételével. Mindhárom beszélgetést Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

Az egyes beszélgetéseket követően az előadók élő, internetes chat keretében válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. Aki pedig valamiért lemaradna a közvetítésekről, a beszélgetések archív változatát – számos háttéranyaggal, hasznos linkkel kiegészítve – a későbbiekben is megnézheti és meghallgathatja a www.beszelgetnikell.hu internetes oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek