2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az Út a Boldogsághoz aktivistái a TeSzedd akcióban!

Két jó oka is volt Az Út a Boldogsághoz magyarországi aktivistáinak, hogy részt vegyenek a 2013. évi „TeSzedd!” akcióban. Az egyik az, hogy 1989 óta minden évben, szeptemberben van az ENSZ takarítási világnapja, amihez kapcsolódik ez a program. A másik ok pedig, hogy  Az Út a Boldogsághoz könyv egy olyan ésszerű útikalauz az élethez, amelynek elveivel a TeSzedd akció több ponton is párhuzamos.

Az idei TeSzedd akciónak nem kedvezett az időjárás, de a résztvevők száma országosan még így is meghaladta a százezret. Budapesten, a XIII. kerületben a Polgárőrség a zuhogó eső miatt egy aluljáróban igazította el az akció megkezdése előtt az önkénteseket.

Az Út a Boldogsághoz aktivistáinak nem szegte kedvét a zuhogó eső, ezért több száz más önkéntessel együtt hamar rendbe tették a rájuk bízott területet. A lakótelep és a játszótér hulladékai gyorsan zsákokba kerültek. Az Út a Boldogsághoz fő feladatának ezen ésszerű útikalauz elveinek minél szélesebb körben való használatát tartja, a TeSzedd viszont több ponton is párhuzamos ezekkel az elvekkel, mint például a 12. pontban foglaltakkal: „Óvd és tedd jobbá a környezeted!”

„Sok mindent tehetünk azért, hogy segítsük gondját viselni a bolygónak. Ez azzal a gondolattal kezdődik, hogy ezt meg kellene tennünk. A következő lépés pedig az lenne, hogy másoknak is javasoljuk, hogy ők is ezt tegyék.” (Részlet Az út a boldogságból.)

Nagyszerű érzés volt ezen a napon ennyi, a városi és természeti környezet sorsáért felelősen gondolkodó emberrel együtt dolgozni.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…