2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Akvárium szettek

Ha megszületett a döntés, hogy kutya, macska, hörcsög, póni vagy egyéb más házi kedvenc mellett – vagy helyett – inkább színpompás halacskákkal bővítenénk otthonunk lakóinak a számát, bizony költenünk kell azok rezidenciájára is. Ilyenkor ki kell választanunk a megfelelő felszereléseket és akvárium szettet is a kis uszonyosok számára. Ebben a bejegyzésben segítünk, hogy mik a legfontosabb szempontok, illetve néhány kiegészítő információval is szolgálunk.

 

Akvárium szettek kezdőtől a haladóig

Először is fontos, hogy ha gyermekünk kívánságát szeretnénk ezúton teljesíteni, akkor kezdésnek egy kisebb akvárium szettet érdemes beszerezni a Kedvence.hu-tól. Ezek általában gyerekbiztos kialakításúak és akrilból készülnek, 20-25 literes űrtartalmúak, és többféle színű fedéllel elérhetők a gyerekek legnagyobb örömére. A szettek a vízszűrőt is tartalmazzák, ami halk és megbízható működésű, valamint beépített világítással rendelkeznek.

 

Kicsit nagyobbaknak, vagy akik már gyakorlottak az akvarisztikában, azok választhatnak közepes vagy már nagyobb méretű akváriumok közül. Ezek a magas minőségű alapanyagokból készülő akvárium szettek igazán igényes technikai és esztétikai kialakításúak, a lakások különleges díszei lehetnek.

 

Többnyire díszkerettel, fénycsővel vannak ellátva, illetve a vízszűrő mellett szivattyút és automata fűtőberendezést is tartalmaznak.

 

Legtöbbjükbe automata haletető is beépítésre került, illetve modern világítással rendelkeznek.

 

A közepes méretűek kb. 60-100 liter űrtartalmúak, míg a legnagyobbnak az e feletti méretűek számítanak.

 

A modern LED-es akváriumok igazán kedveltek, az alacsony energiafelhasználás mellett maximális vizuális élményt nyújtanak, kiválóan visszaadják, kiemelik halaink színeit.

 

A legkisebb halfajták, mint a betták, guppik vagy más kis halak tartására ú.n. betta tartókat is használhatunk, ezek többnyire törésbiztos, akrilból készült, helytakarékos és nagyon stílusos, kis űrtartalmú akváriumok. Számos színben elérhetőek, csak hal és víz kell bele, és máris szemet gyönyörködtető kiegészítői egy modern lakásnak, irodának.

 

Mire lehet még szükségünk egy minden igényt kielégítő hal-lakhoz?

●      egy, a telepített akvárium súlyának megfelelő bútorra

●      dekorációra (lehet fából, szilikonból vagy műgyantából)

●      esetleg 3D-s háttérre a maximális látványvilágért

●      végül, de nem utolsó sorban: haleledelre 🙂

 

Az akvarisztika a 19. század közepe óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, és a folyamatosan érkező technikai újdonságoknak köszönhetően remélhetőleg még nagyon hosszú ideig marad is töretlen sikere az újabb generációk tagjai körében is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek