2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Római-part végveszélyben!

A Greenpeace Magyarország demonstrációjára:
Időpont és helyszín:
2017. szeptember 24., vasárnap, 16:00
1075 Budapest, Madách tér

A Greenpeace Magyarország demonstrációt szervez Budapest egyik utolsó természetközeli Duna-partja, a Római-part védelmében.

A demonstráció résztvevői egy daruról fotózható élőképet fognak alkotni. A sajtó képviselőinek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a rendezvényről légi felvételt készíthessenek a szervezők által biztosított 18 és 24 méteres daruskocsikról.

A Főváros a jövő héten dönthet a Római-part sorsáról. Jelenleg egy olyan parti mobilgát terveinek az engedélyeztetése folyik, amely tönkretenné a jelenlegi partszakaszt, és nem biztos, hogy megfelelő védelmet tudna nyújtani a környéken lakóknak.

A Greenpeace Magyarország a demonstrációval arra hívja fel a figyelmet, hogy a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmére máig nem született meg a megfelelő megoldás, mely a lakosságnak is megfelelő védelmet tudna nyújtani, és a fákat is megóvná.

A demonstráció résztvevői ezért azt várják a Fővárosi Közgyűléstől, hogy állítsa le a partélre tervezett mobilgát engedélyezését, és szavazza meg, hogy népszavazás döntsön a római-parti árvízvédelmi nyomvonalról.

Az esemény programja:

16:00 Beszédet mond:

Gadó György Pál, Greenpeace Magyarország
Lányi András, filozófus, környezetvédő
Kaprinyák Szilvia, Maradjanak a FÁK a Rómain-csoport
Tosics Iván, városszociológus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…