2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Zajlik a Látni és Látszani kampány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Zajlik a Látni és Látszani kampány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő járművek világító berendezéseire, hogy látható legyen az élet.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 25-e és december 10-e között rendezi meg „Látni és látszani 2021” kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Az akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra is, hiszen együtt tehetünk a közlekedés biztonságáért.

A rendőrség a kampány során a forgalomban résztvevők kivilágítására kiemelt figyelmet fordít, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. A javában zajló kampány keretében az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági Light Friday akciót hirdetett, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozik. A Light Friday a Miskolc Plázában – november 5-én – zenész-táncos produkcióval hívja fel a figyelmet, hogy minden a láthatóság érdekében tett mozdulat az élet fénye. A Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület pedig autós szimulátorral demonstrálja a biztonságos közlekedést.
látni

 

A Látni és látszani kampány keretében a rendőrök 2021. december 10-ig Miskolcon, a Testvérvárosok úton található OMW üzemanyagtöltő állomáson várják az érdeklődőket ingyenes, láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő mellényekkel, karpántokkal, kerékpáros villogókkal és matricákkal.

 

A kampány hivatalos honlapján ( https://latnieslatszani.hu/ ) bővebb információt találhatnak a láthatóságról, a balesetmegelőző kampányról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…