2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Zajlik a Látni és Látszani kampány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Zajlik a Látni és Látszani kampány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő járművek világító berendezéseire, hogy látható legyen az élet.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 25-e és december 10-e között rendezi meg „Látni és látszani 2021” kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Az akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra is, hiszen együtt tehetünk a közlekedés biztonságáért.

A rendőrség a kampány során a forgalomban résztvevők kivilágítására kiemelt figyelmet fordít, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. A javában zajló kampány keretében az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági Light Friday akciót hirdetett, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozik. A Light Friday a Miskolc Plázában – november 5-én – zenész-táncos produkcióval hívja fel a figyelmet, hogy minden a láthatóság érdekében tett mozdulat az élet fénye. A Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület pedig autós szimulátorral demonstrálja a biztonságos közlekedést.
látni

 

A Látni és látszani kampány keretében a rendőrök 2021. december 10-ig Miskolcon, a Testvérvárosok úton található OMW üzemanyagtöltő állomáson várják az érdeklődőket ingyenes, láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő mellényekkel, karpántokkal, kerékpáros villogókkal és matricákkal.

 

A kampány hivatalos honlapján ( https://latnieslatszani.hu/ ) bővebb információt találhatnak a láthatóságról, a balesetmegelőző kampányról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek