2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Hírek
 • »
 • Veszélyben van a bankszámlája, vegye fel a pénzét!”

Veszélyben van a bankszámlája, vegye fel a pénzét!”

Egy miskolci sértett két részletben több mint 5 millió forintot vett fel, és azt átadta a bank képviselőjének bemutatkozó csalónak, hogy ő a pénzét „biztonságba helyezze”. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset:

 • Csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy telefonhívás alkalmával egy bank alkalmazottjaként bemutatkozó csaló 2023. december 15-e előtt azt kérte egy miskolci sértettől, hogy mivel veszélyben van a számláján tartott pénze, ezért azt vegye fel. Az álbankár futárt küldött a kivett készpénzért azzal az indokkal, hogy azt a fővárosba viszik, és biztonságba helyezik egy banki trezorban. A rendőrségi bejelentést követően a nyomozók további kétmillió forint átadását akadályozták meg, de az elkövető így is több mint ötmillióval károsította meg a sértettet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

 •  A bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra, pénzfelvételre!
 •  Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! A bankok soha nem kérik a számlatulajdonosoktól ezeket az információkat!
 •  Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen, vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
 •  Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
 •  Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ez igazi rally lesz!
Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal. II.DIÓSGYŐR RALLY 2024 2024.05.25-27. Juhász Csab…
Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és n…

További cikkek