2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Varga Judit a Facebookon üdvözölte az új államtitkárt

Varga Judit a Facebookon üdvözölte az új államtitkárt

Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!

Áder János, köztársasági elnök 2021. december 11-i hatállyal az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki dr. Répássy Róbertet.

Üdv újra a fedélzeten!
Répássy Róbert húsz éven át volt a Fidesz parlamenti képviselője és az egyik meghatározó arca, 2018-ban visszavonult az országos politikától, azóta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként dolgozott.

Répássy Róbert 1968-ban született Miskolcon, jogi diplomáját 1992-ben szerezte a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán, 1995-ben jogi szakvizsgát tett. 1993-1994 között, majd 1998 és 2018 között országgyűlési képviselő, a FIDESZ frakcióvezető-helyettese és az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, majd a Törvényalkotási bizottság alelnöke.

2010-től 2014-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, majd 2014 és 2015 között az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Répássyt 2015-ben mentette fel államtitkári posztjáról Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter, és ekkor lett igazságügyi államtitkár Völner Pál.

Répássy most azután ül be újra az államtitkári székbe, hogy Völner a hét elején lemondott posztjáról, mert hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsította meg a legfőbb ügyész és kezdeményezte a fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Divat lett a kulacs!
A folyadékpótlás fontosságát talán már nem kell senkinek sem magyarázni, mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel a kie…
Premier, és online nyíltnap, minden együtt van, ha a rendőri hivatást akarod választani, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A Borsod-Abaúj-Zemplén M…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum