2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újabb roma származású fiatalok válhatnak rendőrré!

Újabb roma származású fiatalok válhatnak rendőrré!

Kötetlen beszélgetésre invitálta dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt a két fiatalt, akikkel a rendőrség ösztöndíj-szerződést írt alá.

A szerződés aláírását követő beszélgetésen a diákok osztályfőnöke, szülei és Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős államtitkár vett részt 2021. október 5-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság tanácstermében.

A rendőr-főkapitányság először 1996-ban hirdette meg a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíjas pályázatát. Az idei évben két, támogatásra alkalmas tanulóval kötött szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egészségügyi és a pszichológiai alkalmassági vizsgálatok elvégzése után Scholl Imrével és Buzsik Dominikkal (Nyitott Ajtó Baptista Szakképző Iskola) kötött támogatási szerződést a főkapitányság.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum