2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Több mint 34 millió forint a kár

Egy sajószentpéteri sértett számlájáról több mint 34 millió forintot vett le az elkövető.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több jelzés érkezik úgynevezett online csalásról. A csalók tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, az áldozatok pénzügyi adatainak megszerzése, hozzáférés a sértettek számlájához, a pénz csalárd módon való megszerzése.

Megtörtént eset:

Csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2023. szeptember 29-e előtt egy sajószentpéteri sértett bankszámlájáról – magát banki ügyintézőnek kiadva – az AnyDesk program letöltésével több mint 34 millió forintot utalt át idegen számlákra.

A rendőrök halasztást nem tűrő, forró nyomos intézkedéseket tettek meg a számlapénzek lefoglalása érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait!
A bankok az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat, mivel az ügyfél-azonosítás során a valódi banki dolgozó ezen adatokat látja!
A bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra!
Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokkal kapcsolatban: https://kiberpajzs.hu/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Ferdítő” fémkereskedő
Több mint hatezer kilogramm fémhulladékot tartott az udvarán az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei …
Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …