2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Tardi varázslat – megszépült helyszínen várják olvasóikat

Tardi varázslat – megszépült helyszínen várják olvasóikat

Ismét örömteli hírről tudunk beszámolni, ugyanis megújult egy újabb kistelepülési könyvtár. A tardi szolgáltatóhely ünnepélyes átadóját 2022. december 2-án, pénteken tartották. A községben több beruházást is ezen a napon avattak.

A bükkaljai faluban csaknem 50 millió forintból valósulhatott meg a játszóudvar, a ravatalozó, egy fél kilométeres útszakasz és nem utolsósorban a könyvtár felújítása. A közösségi ház első emeletén található szolgáltatóhely új bútorokkal gazdagodott. Az ehhez szükséges forrást, 3,8 millió forintot, a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából finanszírozták. A könyvtár berendezésében szakmai és módszertani segítséget nyújtottak a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte a kultúra, az olvasás fontosságát. Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden kultúrára fordított forint jó helyre kerül. A hangulatos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok szívesen térjenek be az épületbe. Kleszó Tibor, Tard polgármestere hangsúlyozta, hogy a most felújított épületben tartják foglalkozásaikat a helyi klubok, ezeknek a közösségeknek meghatározó szerepük van a település kulturális életében. Ezt követően átvett Varga Gábortól egy Szekeres Erzsébet által készített meseillusztrációt. A Magyar Örökség-díjas textil- és képzőművész minden felújított kistelepülési szolgátatóhelyre szeretné egy-egy munkáját adományként eljuttatni.

 

A jeles napot az óvodások és iskolások, valamint a Kiss Kata zenekar produkciója tette még emlékezetesebbé. Az ünnepséget követően mindenki boldogan vette birtokba a felújított könyvtárat. Bizony, ezen a decemberi napon úgy tűnt, jó tardinak lenni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek