2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Szemétszedés Világnapja

Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval.
Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.
Ezúttal is több helyszínen, három csapatuk vett részt az akcióban. Az egyik 15 önkéntes lelkésszel Budapesten a XIII. kerületben tisztította meg a Duna Pláza környékén és a Marina part egy részén a járdákat, bokrokat, utcákat. Egy-két óra leforgása alatt 15 nagy zsák szemetet szedtek össze.
Egy másik csapatuk Kispesten 10 zsák, egy harmadik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatuk pedig két hatalmas zsák szemetet szedett össze a környékükön lévő járdáról és egy közösségi parkolóból.

A zsákokba minden helyszínen a szokásos cigicsikkek, eldobott üdítős dobozok, zacskók, csokis papírok, romlott élelmiszert tartalmazó dobozok, stb. mellett sok üvegszilánk is került. Ezeket több helyen is felseperték az önkéntesek a bicikli útról, nehogy valaki defektet kapjon.

E világnap legfőbb célja nyilván nem pusztán maga a takarítás, hanem hogy jó példát mutassunk, és ezáltal felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden egyes eldobott szemét igenis számít, összeadódik.

Amennyiben tényleg mindannyian elhatároznánk, hogy sosem dobunk el szemetet, és a saját környezetünket rendben tartjuk, akkor tiszta, rendes lenne a bolygónk, és egyáltalán nem is lenne szükség a Szemétszedés Világnapjára.

Egyelőre sajnos szükség van rá, de egy napon majd elérhetjük a globális tisztaságot, és abban szerepe lesz ennek az ausztrál kezdeményezésnek, és minden önkéntesnek bolygószerte, akik felhívják erre a figyelmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…