2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Szemétszedés Világnapja

Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval.
Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.
Ezúttal is több helyszínen, három csapatuk vett részt az akcióban. Az egyik 15 önkéntes lelkésszel Budapesten a XIII. kerületben tisztította meg a Duna Pláza környékén és a Marina part egy részén a járdákat, bokrokat, utcákat. Egy-két óra leforgása alatt 15 nagy zsák szemetet szedtek össze.
Egy másik csapatuk Kispesten 10 zsák, egy harmadik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatuk pedig két hatalmas zsák szemetet szedett össze a környékükön lévő járdáról és egy közösségi parkolóból.

A zsákokba minden helyszínen a szokásos cigicsikkek, eldobott üdítős dobozok, zacskók, csokis papírok, romlott élelmiszert tartalmazó dobozok, stb. mellett sok üvegszilánk is került. Ezeket több helyen is felseperték az önkéntesek a bicikli útról, nehogy valaki defektet kapjon.

E világnap legfőbb célja nyilván nem pusztán maga a takarítás, hanem hogy jó példát mutassunk, és ezáltal felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden egyes eldobott szemét igenis számít, összeadódik.

Amennyiben tényleg mindannyian elhatároznánk, hogy sosem dobunk el szemetet, és a saját környezetünket rendben tartjuk, akkor tiszta, rendes lenne a bolygónk, és egyáltalán nem is lenne szükség a Szemétszedés Világnapjára.

Egyelőre sajnos szükség van rá, de egy napon majd elérhetjük a globális tisztaságot, és abban szerepe lesz ennek az ausztrál kezdeményezésnek, és minden önkéntesnek bolygószerte, akik felhívják erre a figyelmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek