2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szarvasbőgést hallgattak a LÁEV és a PÁEV utasai

Szarvasbőgést hallgattak a LÁEV és a PÁEV utasai

Szarvasbőgés-hallgató vonatozást rendezett szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasúton az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programsorozat részeként. A két rendezvényen összesen csaknem ötszázan vettek részt.

A LÁEV két különvonatot indított: az első „Vadászkürt Expressz” Miskolc-Dorottya utcáról Ortástetőig közlekedett, és onnan vezetett erdei túrán jutottak el a résztvevők Andókútra, a második szerelvény végállomására. Andókúton trófea- és vérebes bemutatón vehettek részt, betekintést kaptak az erdei gasztronómia és gombagyűjtés érdekességeibe. A visszaúton lehetőség nyílt szarvasbőgés-hallgatásra, a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola területén pedig a terítékkészítésről és a vadászetikáról tudhattak meg többet az utasok.

A Hegyközben a PÁEV vonalára várták a vadászat és a vadgazdálkodás iránt érdeklődőket. A szerelvény Pálházáról Rostallóra közlekedett, a rendezvény helyszíne a nemrég átadott Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ, a RÖNK volt. A programban szerepelt trófea-, véreb- és solymászbemutató, valamint vadétel-kóstolás is. A visszaúton Kemence-pataknál egy gímbika terítéket láthattak, valamint a kisvonatról a bikák jellegzetes bőgő hangját is hallhatták az érdeklődők.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…